Yannick Bena

Geboortedatum 5-12-2005

Tennisprestaties:

  • JRT* t/m JRT****
  • DJK, NJK
  • Ten-Pro Brussel
  • Ten-Pro Bree

De gedachte die ons ervan had kunnen weerhouden te starten met mentale begeleiding is dat veel mensen, waaronder ikzelf, vrij sceptisch zijn tegenover het “ mentaal coachen “ Het is een relatief nieuw begrip ( iig voor ouders die net in de “ topsport “ komen kijken. En ik denk ook een stukje “ onbekend maakt onbemind “. Dus is de stap om er daadwerkelijk mee te beginnen een vrij grote.

Het feit dat wij meer en meer zagen gebeuren dat Yannick zijn wedstrijden verloor omdat hij zijn focus niet kon houden heeft ons doen besluiten te starten met de mentale begeleiding. Technisch gezien maakte hij wel progressie. Maar helaas verloor hij vaak doordat er in een wedstrijd een omslagpunt kwam waarbij hij zich niet meer kon concentreren op zijn spel. Dit door een legio aan oorzaken. O.a. doordat hij zich vaak gek liet maken door zijn tegenstander. Of boos werd op zichzelf door fouten die hij maakte en daardoor ook zijn techniek verloor..

De mentale begeleiding heeft hem opgeleverd dat hij veel makkelijker hersteld van probleemsituaties in een wedstrijd. Hij wordt minder snel beinvloed door tegenvallers of een irritante tegenstander. Hij houdt beter zijn aandacht bij de wedstrijd, en heeft dmv de coaching “ ankertjes “ die hij kan gebruiken om even zijn rustmoment te pakken om zijn focus terug te krijgen. Kortom, hij speelt een betere en geconcentreerdere wedstrijd.

Het meest waardevol vond ik dat hij heeft geleerd om zijn focus te behouden of terug te krijgen. Maar in Yannick zijn geval ging het daar ook specifiek om. Te meer omdat hij zelf gebrand is de topsport te gaan bereiken. Ik denk zelf dat er veel meer facetten kunnen komen kijken bij mentale coaching. Iedereen heeft zijn eigen probleem gebieden waarvoor er een “ op maat “ oplossing geboden kan worden.

Ik zou de mentale begeleiding zeker aanbevelen bij andere sporters !
Zoals eerder gesteld, iedereen heeft zijn eigen problematiek en verbeterpunten die hem of haar er van weerhouden een betere sporter te worden.Op deze manier wordt het voor de sporter maar ook voor de toeschouwer een leukere wedstrijd.

Mirco Bena (vader Yannick Bena).

(124 keer bekeken, 1 bezoekers vandaag)